Mayanda

 
 
 

Mayanda is een filosofische roman die ik schreef in 1994. In 1997 begon ik met internet en leerde mezelf een website te bouwen waarop ik elke week een hoofdstuk plaatste en mensen konden reageren en discussieren over wat er allemaal in het boek gebeurde. Revolutionair voor die tijd, want ik haalde er de Volkskrantrubriek van opmerkelijke sites mee.

Het boek heeft de volgende teaser: '... begint met een ontmoeting in een boekwinkel tussen een klant en een verkoper. Er ontspint zich een gesprek dat een merkwaardige wending neemt als de vrouw vreemde vragen gaat stellen. Het lijkt af en toe of ze zich in een andere wereld beweegt...'

Je krijgt als lezer op verschillende plaatsen vragen voorgelegd. Op de website zijn antwoorden te vinden, maar op zo'n manier dat ze hooguit verder aan het denken zetten. In de publieke discussie wordt meegedacht en de hoofdpersonen uit het boek reageerden ook, en ik lanceerde af en toe relevante stellingen. Dit alles is nog steeds terug te vinden als je hieronder op de banner van het boek klikt. De website is inmiddels retro en uit de tijd van de kleine beeldschermen, maar je kunt het boek er prima op lezen en nog steeds reageren.

Mocht je wel eens een verzameling e-boeken downloaden, dan heb je een goede kans Mayanda daar ook tussen te vinden. Toen de e-reader net in opkomst was, heb ik mijn boek als epub geupload in een nieuwsgroep en vervolgens hebben anderen het in hun basisverzameling geplaatst. Daar was het lange tijd het enige legale boek dat er bij zat... Want kennis is macht en macht moet je delen. Zo ook filosofische kennis.