Seizoenen

April, mei en juni

Een heerlijke periode met weinig toeristen. Het weer is vaak zonnig en warm. In het begin kans op een koele avond. De zee wordt warmer en de bloemenweelde is overweldigend. Niets voor niets noemen de Italianen Zakynthos 'Isola di Fiori' (bloemeneiland).

Juli en augustus

Warm met zwoele avonden. Maar door de nabijheid van de zee en de hogere ligging van de villa’s is er afkoeling en er is 's middags altijd wind. Begin augustus is het drukker. De Grieken hebben dan zelf vakantie. Toch is het nooit vol op de terrassen en het strand. Het is gezellig druk.

September en oktober

Heerlijke temperaturen, warm zeewater en volop druiven en vijgen. Diverse wijnfeesten in de dorpen. Een heerlijke periode om lange wandelingen of fietstochten te maken.

November, december en januari

Na de olijvenoogst in november met lekker weer wordt het koeler en regent het af en toe flink. Een mooie periode om bij een koffiehuis langs te gaan, of om op zonnige dagen van de rust op het eiland te genieten

Februari en maart

Alles begint weer te bloeien, de natuur ontwaakt. Een mooie periode om te wandelen, te fietsen of om op zonnige dagen buiten te verpozen.