Limni Keriou

Een pittoresk vissersdorp aan de baai van Laganas. Massatoerisme is er niet. Vanaf de terrassen van de villa’s heeft u een panoramisch uitzicht over de baai en het dal. Onze toegangsweg daalt tussen olijfbomen af naar de asfaltweg. Vandaar loopt u naar het strand (400 m) langs oleanders, citroen- en sinaasappelbomen, waarbij u langs een supermarkt, bakker, benzinepomp, ijs- en banketbakker en slager komt. In het dorp vindt u verschillende mogelijkheden voor auto-, motor-, scooter-, en fietsverhuur. Aan het strand ziet u diverse restaurants, barretjes, een souvenirwinkel met geldautomaat en de kleine haven.

Het eenvoudige kiezel- en zandstrand loopt heel geleidelijk af in zee. Er zijn ligbedden te huur. U kunt motorbootjes huren voor een tochtje naar een de vele uitsluitend vanuit zee bereikbare strandjes, de grotten van Keri en het eiland Marathonissi. U kunt ook een verzorgde tour hiervoor boeken.

Marathonissi, het eiland waarop we uitkijken, is de broedplaats van grote zeeschildpadden (caretta caretta) en heeft ook nog die vorm. Mede door de schildpadden is de baai tot nationaal park bestempeld. Ook onze villa’s maken daarvan deel uit.

Voor liefhebbers van snorkelen, maar vooral duiken is onze baai een schitterende locatie. De helderheid van het water is ook voor ervaren duikers een openbaring. Ook de vele grotten van Keri zijn prachtig voor duikers. Er zijn duikcursussen voor beginners en gevorderden. In het dorp zijn twee duikscholen. Snelle motorboten en waterskiƫrs treft u hier niet aan: het is immers een beschermd natuurgebied.